Календар със събития Събития

Маршавелов спечели писта София 2020

Маршавелов спечели писта София 2020
Маршавелов спечели писта София 2020
Маршавелов спечели писта София 2020
Маршавелов спечели писта София 2020
Маршавелов спечели писта София 2020

Хиляди зрители преживяха магията на тазгодишното издание на писта София, втори кръг от националния шампионат по затворен маршрут. Високите скорости в четирите състезателни серии Маткси, Туринг, Спорт, Лада нагорещиха емоциите в неделния ден за радост на многобройните фенове на автомобилния спорт.

Константин Маршавелов от КА-2 Рейсинг тийм с Mitsubishi Lancer Evo 10 спечели серия Макси. Шампионът за 2019 г. преодоля технически проблем в тренировката,  стартира от първата позиция и не изпусна лидерството до края на състезанието. Изключително оспорвана беше битката за второто място на подиума в серията. Накрая Илия Царски третия Камен Василев.

“Красивите моменти на пистата са за публиката и зрителите, които дойдоха да ни подкрепят. Не може да караме само за време, трябва да има и забавление,” сподели развълнуваният Маршавелов след награждаването.

Кольо Карастоянов с Honda Civic грабна победата в серия Туринг, следван от Александър Димитров и Борислав Петров. “Ако има шестколесни машини, пак ще бъда шампион”, заяви Карастоянов след като вдигна купата.

В серията с най-много участници - Спорт победата заслужи Йордан Методиев. Втори финишира Александър Димитров - Пръчката, а трети - Деян Куманов.

“Състезанието премина добре за мен. Възползвах се от грешката на Антов, поведох и така до края. С една дума  изживяването на писта София за мен беше прекрасно”, коментира Методиев след награждаването.

Най-драматично беше състезанието в серия Лада. Четири автомобила отпаднаха в първите обиколки, заради технически проблеми. Най-бързият - Веселин Николаев пък беше дисквалифициран, заради нерегламентирано изпреварване. Така с шампионската купа в серията си тръгна Евгени Семерджиев, а втори и трети на почетната стълбичка се качиха съответно Светослав Захов и Иван Лишев.

Първи при отборите станаха пилотите на КА-2 Рейсинг тийм, следвани от АСК Стара Загора и GREEN FOX MOTORSPORT.

Георги Ванков от Габрово пък спечели третото издание на кампанията на СБА „Най-добър млад шофьор на България“.