Календар със събития Събития

Merc S-клас пристигна в България

Merc S-клас пристигна в България

Новото седмо поколение на Mercedes-Benz S-клас вече е в България. Моделът дебютира на виртуална премиера поради епидемичната обстановка в страната. Автомобилът както винаги предлага множество новаторски идеи, част от които за пръв път в индустрията. S-клас е станал по-свързан, по-технологичен, по-безопасен и по-автономен.

Дизайнът е напълно нов, фаровете имат система Digital Light, която използва LED светлини, които се насочват от 1,3 млн. микро огледала с много по-голяма точност. Резолюцията на двата фара е 2,6 млн. пиксела.

S-клас има ниво 3 на автономност, опционалната система Drive Pilot може да се движи напълно автономно автомобила в определен период от време, но както изисква законодателството шофьорът трябва да е зад волана и при подкана да поема контрола.

Второто поколение на инфотейнмънт системата MBUX използва 5 екрана, има OLED и 3D арматурно табло. Също така огромен хед-ъп дисплей с добавена реалност, който прожектира образи на 10 метра пред шофьора с виртуална големина, равна на 77-инчов телевизор. Опцията MBUX Interior Assist е асистент с изкуствен интелект, който подпомага пътниците за управляване с жестове за най-използваните функции, като без натискане на бутони спуска щорите или активира лампите за четене. В салона има 250 LED светлини за амбиентното осветление, а гласовия асистент Hey Mercedes се предлага на 27 езика. 50 от електронните компоненти на колата се ъпдейтват автоматично и така собствениците пестят време като не им се налага да посещават сервизните центрове при пускане на нови версии на софтуерите.

В предните седалки има 19 електромотора, 8 са за регулиране на шофьорската позиция, 4 за масаж и 5 за вентилацията. Масажните режими са 10, а аудиосистемата по традиция Burmester. Салонът е екипиран с 31 говорителя, които са свързани с масажната функция и при силен бас и ефекти се подсилва ефекта на музиката с точно определени движения на масажните глави.

Задните колела завиват до 10 градуса, съкращавайки радиуса на завой с 2 метра. Окачването E-active body control сменя Magic body control. Също е въздушно, но вече използва 48-волтова система за по-бърза реакция. Окачването следи състоянието на настилката в рамките на 1000 пъти в секунда. В случай на страничен удар, нивото се повдига с 8 см, за да предпази пътниците отпред. За пръв път се предлагат въздушни възглавници за пътниците на задните седалки, които са разположени в облегалките на предните.   

Първоначално моделът се предлага с два бензинови и дизелови мотора 3,0 литра с мощност от 367 до 435 к.с., следващата година идва V8 с 503 к.с. и плъг-ин вариант с пробег само на ток до 100 км. Бензиновите мотори имат допълнителни 20 к.с. и 250 Нм при EQ boost от 48-волтовата система.  

Базовата цена на колата във версия S350 и S400 е съответно от 215 400  и 229 200 лв.

Окачвайте специалното видео на Bri4ka в youtube канала ни с представяне на колата.