Календар със събития Събития

Мъж отряза скоба на ЦГМ с флекс

Мъж отряза скоба на ЦГМ с флекс

Глоба от 700 лв. плюс още 30 лв. вероятно ще трябва да плати мъж, който е срязал скоба на Центъра за градска мобилност в София. Столичанинът твърди, че е изпратил SMS за платено паркиране, но въпреки това му е сложена скоба, а ЦГМ така и не му е обърнал внимание на казуса. Заставен е на плати премахването й или 30 лв., след което да обжалва. Той обаче решава да среже скобата с флекс.

Проведено разследване на ЦГМ показва, че мъжът е изпратил SMS една секунда след поставянето на скобата и по предположение на центъра е стоял в близост, следейки за служителите и наблюдавайки автомобила си. В момента, в който вижда да му слагат скоба, изпраща SMS, поради което той е пристигнал малко преди този за поставената скоба.

За увреждане на скобата глобата е 700 лв. Мъжът и служители на ЦГМ са разпитвани в 1-во РПУ. Ситуацията вероятно ще стигне до Административен съд и загубилият ще трябва да плати разноските по делото. От ЦГМ съобщават, че това не е първият случай на срязана скоба и вероятно няма и да е последният.