Календар със събития Събития

Naran Automotive пусна хипер купе с 1048 к.с.

Naran Automotive пусна хипер купе с 1048 к.с.

Това се казва дебют. В първи си опит новата компания Naran Automotive пуска купе с 2+2 места и 1048 к.с. Производителят е собственост на Амийр Наран, който е с индийско-зимбабвийски произход, и си партнира с бившия инженер на Jaguar Land Rover Стийв Пег и дизайнера Джоуин Уонг, направил Apollo IE и De Tomaso P72.

Моделът Naran ще бъде произведен в само 49 броя, двигателят V8 5,0 литра, дело на Racing Dynamics, е в средата и всяка кола ще бъде изработена по вкуса на собственика си. Включително и името, опция, която в момента се предлага само от производителите на луксозни яхти. Дизайнът е в стил автомобил от GT3 шампионатите, ускорението от 0 до 100 км/ч е под 3 сек, а притискането осигурява цели 1377 кг. Отговорник за настройките и динамиката е експертът Даниел Менсе, създал NIO EP9, най-бързата до момента електрическа кола на Нюрбургринг.

Окачването е с двойни триъгълни носачи, стабилизиращи щанги отпред и отзад и опция за регулиране на камбера според трасето или настилката. Амортисьорите са Ohlins състезателна спецификация, хидравличната рейка също. Спирачките са керамични.  

Цветовете и материалите пък са избрани от Кейт Монтгомъри, дизайнер на Aston Martin Lagonda. Дебютът на колата ще е в началото на 2021.