Календар със събития Събития

Никола Цолов 17-и на квалификацията в Бахрейн

Никола Цолов 17-и на квалификацията в Бахрейн

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов даде 17-о време в квалификацията на първия кръг в Бахрейн. 16-годишният кадър на академията на Alpine записа 1:14,5 мин за обиколка, което е на 0,5 сек от първия в сесията Габриеле Мини. На свободната тренировка Цолов бе с изоставане 1,2 сек от най-бързия и на 21-а позиция. Спринтовото състезание е в събота от 13,15, а основното в неделя от 12,50.

Именно на пистата Сахир в Бахрейн се проведоха предсезонните тестове за Формула 3, където Цолов даде 6-то време във втория ден. „Тестовете преминаха успешно за нас и са стъпка напред спрямо тези от миналата година на Херес. Бяхме постоянно в топ 10 и топ 12, което е нашата цел. В спринтовото състезание има обърната стартова решетка и така получаваш шанс за добър уикенд. На състезателните симулации също бяхме доста бързи, в топ 3 и топ 5. Накрая на втория ден завършихме 6-и. Квалификацията е изключително важна във Формула 3, защото няма много обиколки и всички сме много близко като представяне. Автомобилът от Формула 3 има DRS, който дава добри възможности за изпреварвания“, коментира за нас Цолов. На тестовете най-бърз бе съотборникът му в АРТ Грегор Соси, който даде трето време в квалификацията.

„Хубаво е, че Грегор е в отбора и има какво да науча от него. Никога не се знае кой ще бъде основен конкурент. Често по време на годината състезанията се печелят от различни пилоти, през 2022 за титлата накрая спореха седем. Всеки реално може да ти бъде конкурент, разликите са много малки“, коментира Цолов.