Календар със събития Събития

Никола Цолов очаква да бъде в челото в Барселона

Никола Цолов очаква да бъде в челото в Барселона

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов за първи път в дебютния си сезон в шампионата ще кара на писта, която познава добре – пистата „Барселона-Каталуня”. Този уикенд там ще се проведе четвъртият кръг от сезона във Формула 3 – шампионатът, който подгрява Формула 1 от началото на 2023.

„В хода на сезона на тестовете в Барселона стигнах до 8-ото място в класирането при симулациите на квалификация, само на 0,4 секунди от първата позиция – заяви Цолов. – Познавам добре трасето, там гумите се износват много сериозно, което е в моя полза, тъй като успявам да запазя гумите в състезанията и за разлика от Монако, тук може да се изпреварва, когато си по-бърз от преките ти съперници на пистата. Ще се боря в Барселона да съм в челото на колоната.”

Никола все още преследва първите си точки във Формула 3, като в Монте Карло завърши 11-и в основното състезание, въпреки че беше по-бърз от преките си съперници за място в зоната на точките Хосе Марти и Грегоар Соси.

В края на миналия сезон, в последния си състезателен уикенд в испанската Формула 4, в който Цолов триумфира с титлата, Българския лъв спечели и трите състезания в Барселона, както и трите квалификации и записа най-бързите обиколки и в трите надпревари.

Състезателният уикенд на Никола започва утре със свободна тренировка в 10:55 часа българско време, а в 16:00 часа е квалификацията. Спринтовото състезание е в 11:30 часа в събота (21 обиколки), основната надпревара е в неделя в 10:55 часа (25 обиколки).

 

Снимка: ART Grand Prix