Календар със събития Събития

Pininfarina приключи тестовия развоен етап на Battista

Pininfarina приключи тестовия развоен етап на Battista

Automobili Pininfarina завърши тестовия развоен етап на изцяло електрическата хипер GT кола Battista в технологичния център Нардо в Италия. Със своите 1900 к.с. това е най-мощната италианска кола в историята. По време на сесиите са извършени 9 теста и валидиране на системите. Освен на пистата на 12,6-километровия кръг и 6,2-километровото трасе със завои, автомобилът е изпитан и по обикновени пътища. Тестови пилот на компанията е Йоргос Сиропулос.

Батерията на Battista е 120 кВтч, която задвижва 4 електромотора, по един във всяко колело. Пробегът с едно зареждане е 500 км, максималният въртящ момент 2300 Нм, а режимите за управление 5 - Calma, Pura, Energica, Furiosa и Carattere.

Това е първата електрическа кола, която има състезателни карбоно-керамични спирачки Brembo. Особено внимание по време на теста е обърнато на системата за разпределяне на въртящия момент. Преди да стъпи на писта, колата има 1000 часа виртуални тестове.

Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч е под 2 сек, което прави колата по-бърза от болид от Формула 1. 300 км/ч се достигат за под 12 сек, а максималната скорост е 350 км/ч.