Календар със събития Събития

Посрещнете новия Range Rover Sport

Посрещнете новия Range Rover Sport
Посрещнете новия Range Rover Sport
Посрещнете новия Range Rover Sport
Посрещнете новия Range Rover Sport
Посрещнете новия Range Rover Sport
Посрещнете новия Range Rover Sport
Посрещнете новия Range Rover Sport
Посрещнете новия Range Rover Sport
Посрещнете новия Range Rover Sport
Посрещнете новия Range Rover Sport
Посрещнете новия Range Rover Sport

По-бърз, по-технологичен и по-добър във всяка сфера, това е новият Range Rover Sport. Моделът идва регулиращи се въздушни възглавници в пружините, което се предлага за първи път при Land Rover. Има пакет Stormer Handling с акцент върху подобрено управление на различни настилки. Системата за динамични реакции Dynamic Response Pro оптимизира стабилността, използвайки мощна електронна технология за активен контрол против преобръщане, за да увеличи комфорта на водача и пътниците.

Легендарната вече система Terrain Response е усъвършенствана, има нов адаптивен автопилот за офроуд шофиране, който реагира спрямо терена.

Платформата е MLA-Flex, която осигурява най-новата интегрирана система за управление на шасито и надгражда нивото на контрол, стабилност и динамични възможности независимо от силовия агрегат или спецификацията. Новата архитектура на каросерията е структурно най-коравата в историята на Land Rover, със статична коравина на усукване 33 kNm/deg, до 35% по-корава от преди. Тя осигурява основите, върху които се градят най-новите технологии на шасито и подобрения на окачването, допринасяйки за уникалната комбинация от динамична проходимост и изтънченост на новия Range Rover Sport.

Спрямо предшественика с многобройни стилови и инженерни развития е намален с 15% коефициентът на въздушно съпротивление до 0,29Cd.

Елементите на редуктивния екстериорен дизайн на новия Range Rover Sport също подобряват аеродинамичната ефективност и интериорния финес. Те включват изравнени стъкла и дръжки на вратите, лазерно-заварен покривен панел и скрита лайстна по средната линия, докато най-дългият и най-голям спойлер, монтиран някога на Range Rover, представлява впечатляващо дизайнерско изявление и същевременно осигурява значителни аеродинамични ползи.

При висока скорост шасито автоматично се снижава височината с 16 мм. Системата Адаптивна динамика на новия Range Rover Sport е най-новото поколение софтуер за модерно окачване и контрол на амортисьорите. Има специална настройка, осигуряваща най-фино регулиране на возенето и отличен контрол против преобръщане. Тя допълва по-твърдите въздушни възглавници в пружините с двоен ход, използвайки двуклапанни монотръбни демпфери, за да управлява основното накланяне и люлеене на каросерията по най-ефективния възможен начин – осигурявайки постоянно удовлетворяващо шофиране.

Активните амортисьори Bilstein съдържат постоянно променливи клапани, като реагират в рамките на 12 милисекунди на всяко движение нагоре и същевременно могат да контролират силите, генерирани по време на обратния ход.

Новият Range Rover Sport предлага завиване на всички колела, стандартно оборудване за моделите със силови агрегати P510e Electric Hybrid и P530, което подобрява реакциите и пъргавината при динамично шофиране и маневреността при ниски скорости. Системата е конфигурирана да осигурява несравнима маневреност при скорости до 50 км/ч, например по градските улици и в паркинги, където малкият диаметър на завой е ключов.

Задните колела завиват под ъгъл до 7,3 градуса в противоположната посока на предните, за да осигурят без усилие диаметър на завой по-малък от 11 м, подпомагани от по-бърза кормилна рейка, която също осигурява по-пъргави реакции при смяна на посоката при ниска скорост.

При скорост над 50 км/ч задните колела се завъртат в същата посока като предните колела, осигурявайки изключителна стабилност и повишена пъргавина. Кормилното управление на всички колела гарантира, че новият Range Rover Sport се усеща още по-пъргав от преди – и като много по-малък автомобил – за вдъхващо увереност шофиране във всякаква среда.

Всеки силов агрегат на новия Range Rover Sport използва 8-степенна автоматична трансмисия ZF и най-новото поколение на системата на Land Rover Интелигентно задвижване на всички колела (iAWD) за най-ефективно разпределение на мощността на пътя чрез системата Интелигентна динамика на задвижване.