Календар със събития Събития

Предстои трето издание на ретропарада в Перник

Предстои трето издание на ретропарада в Перник

Класики ще акостират в Перник за трети пореден път. Организатор е клуб Avangard Classic, а мястото е по пешеходната алея с фонтаните между сградата на Община Перник и площад Кракра.

Сянка от множеството дървета по едното протежение на алеята, разхлаждаща мараня от фонтаните от другата страна на алеята, както и разнообразните магазинчета и места за хранене непосредствено до паркираните класики, ще ви дадат възможност да прекарате приятно летния неделен следобед.

По традиция, плакатите за парадите ни изобразяват автомобила, носител на купата на кмета от предходната година. Mercedes S220 на Антон Костадинов, който грабна през 2021 г. приза на Станислав Владимиров, кмета на Перник, е вече на настоящия плакат.

Алея на класиката - Перник 2022 се осъществява с подкрепата на общината. След официалното награждаване, гостите на изложението ще имат възможност да се включат в авто-поход до Ждрелото на река Ерма, край Трън. Приятелите ни, от Трънско туристическо дружество ще разкажат на място за този природен феномен.