Календар със събития Събития

Проведе се 4-ти кръг на БФАМС

Проведе се 4-ти кръг на БФАМС
Проведе се 4-ти кръг на БФАМС

В изминалите почивни дни септември на пистата по автомоделни спортове Огнян Филипов в Враца, при отлична организация се проведе 4-ти кръг от ДП на БФАМС за класове нитро и електро онроуд, пистови модели. Домакин на събитието в което взеха участие състезатели с 46 модела от шест клуба, бе Спортно технически моделен клуб - Враца.

Победителите по класове:

Клас 1/10  Electric Touring

Кристиян Костадинов и Тодор Томов от СК Кинетик Русе заеха първо  и второ място, а  трети четвърти и пети са Георги Шиклев, Петър и  Боян Стаменови от СТМК-Враца.

Клас 1/10 Electric Super Stock

 Кристиян Костадинов от Кинетик Русе отново е първи, втори и трети са  Боян и Петър Стаменови от СТМК-Враца. Местата от четвърто до девето място в този клас бяха окупирани от представители на домакините.

Клас 1/10 Electric Stock - деца 

Мартин Лъчезаров от СТМК Враца зае второто място, след поредица от победи в последните състезания. Победител при децата е представителката на Кинетик Русе – Венцислава Ганчева, трета е съотборничката и Радост Костадинова, а четвърта остана дебютантката в това състезание - Мелани Цветкова от СТМК –Враца.

Клас 1/10 I.C. 200 MM (Nitro)  

В челната тройка са двама представители на СТМК-Враца, съответно второ за Явор Антонов и трето за Никола Костов . Първо място зае Тодор Томов от СК Кинетик Русе. Четвърто, пето и шесто място отново станаха притежание за отбора на домакините, съответно Любомир Цветомиров, Самуил Кулев и Петър Цветков.

Клас 1:8 I.C. Track 4WD (Nitro

И тук в челната тройка е само един представител на СТМК –Враца, второ място за Явор Антонов. Победител стана Николай Ангелов от моделен клуб Нови Искър, а трети остана Явор Маринов от моделен клуб Варна.

Победителите и участници в турнира бяха наградени с грамоти и медали от Марина Ташева – член на УС на Обществен Дарителски Фонд за Враца, Момчил Калистратов – Зам. Председател на постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки политики в ОС на Община Враца и Дамян Петров – Зам. Председател на Българска федерация по автомоделни спортове - БФАМС.

Следващо състезание от календара на БФАМС в което СТМК Враца ще вземе участие, е Четвърти кръг от Държавното Първенство – писта Нови Искър 26 – 27 септември, класове офроуд-бъги.