Календар със събития Събития

Разпродадоха Alfa Romeo Giulia GTA

Разпродадоха Alfa Romeo Giulia GTA

Серията от 500 бройки Alfa Romeo Giulia GTA е свършила и вече моделът има колекционерска стойност. Което едва ли е изненада. Според компанията значителни поръчки има в Китай, Япония и Австралия.

Топ моделът стъпва на иконата Giulia GTA от 1965. Двигателят е 2,9 V6 Bi-Turbo  с 540 к.с., с най-доброто в класа съотношение на мощност от 187 к.с. на литър. С широкото си използване на свръхлеки материали, моделът е с намалено тегло до 100 кг в сравнение с Giulia Quadrifoglio и ускорение от 0 до 100 км / ч само за 3,6 секунди.

В Giulia GTA са разработени и внедрени специфични технически решения, които включват аспекти от аеродинамиката, регулирането и управлението. Проектът използва уменията на Sauber Engineering и пилотите от екипа на Формула 1 на Alfa Romeo Racing ORLEN Кими Райконен и Антонио Джовинаци. Новите функции на модела включват 20-инчови джанти и централна изпускателна система Akrapovič, към колите се предлага каска Bell със специална ливрея на GTA. А пистовата версия GTAm идва със състезателна екипировка Alpinestars.