Календар със събития Събития

Римейкът на Среща се оказа далеч от оригинала

Римейкът на Среща се оказа далеч от оригинала

65 поредни години състезания по улиците на Монако бяха прекъснати от пандемията коронавирус. ГП на Монако бе отменено, а принц Албер II заедно с Ferrari и режисьора Клод Льолуш пак затвориха княжеството по митичните завои, за да направят римейк на C'était un Rendez-Vous или Среща от 1976 г. Но сега всичко е различно. Улиците са затворени, няма трафик, всички участници са с маски и ще напомнят на света за времената, през които трябваше да преминем.

Шарл Льоклер върти обиколки по конфигурацията на пистата с Ferrari SF90 Stradale. Новият филм се казва Le Grand Rendez-Vous и единственото сходно с оригинала е звука от Ferrari и кадри от камера пред колата. В оригинала тя всъщност е Mercedes Benz 450SEL, а по време на монтажа Льолуш слага звук от своето Ferarri 275GB. Има все пак жена, която е цветарка, но принца не бърза за срещата с нея, а чака Льоклер пред казиното. Интересното при нея е, че е внучка на режисьора.

Филмът е заснет на 24 май от 17 души екип. И това са първите снимки на каквото и да е официално във Франция и Монако след началото на пандемията.„