Календар със събития Събития

Rolls-Royce като спортна кола с двигател в средата

Rolls-Royce като спортна кола с двигател в средата

Не, това не е официален проект или скица на Rolls-Royce. Но само си представете идеята, спортна кола със средноразположен двигател? Ръчно производство в Гудууд,, със сигурност има хляб в нея. Това е рендер на Rain Prisk и дава идея за това как би изглеждала подобна кола с Емили на капака.

Rolls-Royce не планира отваряне на нова ниша в гамата си и едва наскоро пусна толкова очаквания SUV Cullinan. Моделът получи много критики, че не е истински Rolls, а едва ли и спортна кола за писта би се харесало на шефовете. В крайна сметка компанията не участва в моторните спортове именно защото нейните клиенти търсят максимален лукс и тишина в колата.

А определено двигател зад врата не би се понравил на тези клиенти. И както знаем компанията използва стотици килограми материали за обезшумяване. Затова и няма притеснение за бъдещето, което е свързано с електричество и автономност. Просто защото всяка тяхна кола не се чува докато я карате, а много често и е автономна по отношение на собственика й – защото я кара шофьор, а не той.

И все пак нека помечтаем за суперкола Rolls-Royce. С много лукс, но не гран туризмо за прекосяване на континенти, а най-комфортния начин да стигнете до Нордшлайфе, да завъртите няколко обиколки там и да се върнете в замъка си.