Календар със събития Събития

Ще се правят 3 тунела под Стара планина

Ще се правят 3 тунела под Стара планина

Пълна ревизия на досегашните планове за инфраструктура демонстрира Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, който представи 4-годишна програма за управление. Тунелът под Шипка ще се проектира отново, защото въпреки в напреднала фаза, е за двулентов път и няма да осигури очакваното разтоварване на трафика. Очаква се и изграждане на тунела под прохода Петрохан, както и нов, който е част от скоростния път между Варна и Бургас.

В плана на Караджов има 2,8 млрд. лв. за ремонт на 3000 км пътища и магистрали. Също така се работи по изграждане на още няколко моста над Дунав – още един до Русе, край Силистра, Оряхово и Никопол. Обмисля се също така и още един мост до Аспаруховия във Варна.

Преди три дни Борислав Сандов, Министър на околната среда и водите, обяви, че трасето на магистрала Струма ще бъде извадено от Кресненското дефиле и ще преминава по склоновете на Пирин. Така скокът за завършване на магистралата остава неясен. За момента не се предвижда увеличаване на цените на електронните винетки.