Календар със събития Събития

Собственик на LaFerrari прави 370 км/ч на магистрала

Собственик на LaFerrari прави 370 км/ч на магистрала

Знаете, че на определени участъци по германските магистрали, или аутобани, няма ограничение на скоростта. Т.е. може да карате с колкото искате, но ако катастрофирате с висока скорост, сте виновен каквото и да се е случило. Тези места стават все по-малко, но все пак ги има, а всяка година различни организации се опитват да наложат пълен лимит от 130 км/ч за цялата страна. Което никога не се случва, защото автомобилното лоби винаги вади статистика, в която е видно, че магистралите са най-сигурните пътища в Германия и на тях стават най-малко жертви.

Ferrari LaFerrari бе представено преди 7 години и още е висока летва в света на хиперколите, макар много модели вече да са по-бързи. Задвижването е хибридно – с 6,3-литров V12 с 800 к.с. и електромотори, които вдигат мощността до 963 к.с. Ускорение до 100 км/ч за под 3 сек и максимална скорост от… профирът Speedtimers в Instagram показва нагледно.

Бялото Ferrari LaFerrari ускорява до 330 км/ч, след което превключва на седма предавка. И продължава да ускорява до 372 км/ч. Определено висока скорост и смело, но магистралата не е много натоварена, изпреварват само няколко коли и камиони.

LaFerrari все още няма наследник, но Ferrari направи SF90 Stradale, плъг-ин хибрид, който прави 100 за 2,5 сек. И няма да мине дълго време, преди да го видим и него на аутобаните.