Календар със събития Събития

SSC прави нов опит за световен рекорд с Tuatara

SSC прави нов опит за световен рекорд с Tuatara

SSC North America ще организира нов опит за световен рекорд на модела си Tuatara, след като поставеното постижение породи множество съмнение за точността на измервателните уреди. Влогъри като Shmee оспориха рекорда на база предоставеното видео. Това принуди създателя на компанията Джеръд Шелби, който няма никаква родствена връзка с легендата Карол Шелби, да пусне емоционално изявление, в което обявява, че ще направи нов опит за рекорд и този път ще покани всички критици, както и ще използва няколко различни доставчика за измерване на скоростта.

„Дълго време мислех и няма начин да направя нещата перфектни. Удари ме много. Трябва да направим нов рекорд. За да бъде неоспорим и безспорен. Ще го подготвим в близко бъдеще, колата ще е екипирана с сензори от различни GPS компании. Искам да съм сигурен, че персоналът им ще анализира всеки един рън на колата“, коментира Шелби. И отправи персонална покана към Shmee – „Искам да си там и да кажеш на света на какво е способна колата ни“.

Рекордът на SSC бе извършен без покана на медии и много шум, както правят всички останали като Koenigsegg, Bugatti и Hennessy. Едва след проверка на данните компанията съобщи официално за рекорда, който бе 508,73 км/ч в двете посоки и 532,93 км/ч във втория рън. Рекордът бе потвърден от Dewetron, компания, която е специалист в GPS измервателна техника. 4 от последните 5 рекорда за скорост са замервани с техника на Dewetron.