Календар със събития Събития

Състезатели чупят рекорди по време на BMW Cup 2020

Състезатели чупят рекорди по време на BMW Cup 2020
Състезатели чупят рекорди по време на BMW Cup 2020
Състезатели чупят рекорди по време на BMW Cup 2020

Този уикенд (05-06 септември) по време на втори кръг на едномарковия автомобилен шампионат BMW Cup беше счупен рекордът за най-бърза обиколка на писта Дракон с BMW автомобил! Миналогодишният шампион в състезанието Игор Тодоров от BMW Team Burgas успя да даде 1:01.731 с Е36 328i турбо.

Освен това постижение, вторият кръг на събитието мина изключително успешно за почти всички участници, чиито лични рекорди падаха с по секунда надолу. Изглежда времето беше благоприятно, а приятелската атмосфера допринасяше за добрите резултати.

Основни претенденти за шампионската титла тази година са Игор Тодоров и Стериан Фолев от Mirafiori Team. Фолев успя да постигне личен рекорд със своето Е46 М3, но изненадата на събитието беше неговият съотборник, който кара само от около година – Ивайло Кръстев с М3 F80. Кръстев се класира на 2-ро място в Генералното класиране за кръга. Сред силните пилоти се нареждат още Пламен Георгиев на 4-то място, съотборник на Тодоров, и Александър Бурдин, който пропусна този кръг.

Финалният трети кръг ще се проведе на 24 и 25 октомври на писта „Дракон“, и ще бъде отворен за публика, спазвайки всички противоепидемични мерки.

Шампионатът се организира за шеста поредна година от БМВ Клуб България – официалният клуб на марката, който създава и поддържа най-голямата и активна автомобилна общност в страната. Целта на събитието е да дава възможност на всички желаещи, независимо дали са ентусиасти или професионални пилоти, да изявят себе си на пистата и да подобряват уменията си зад волана. Освен състезание, организаторите залагат на чистата и приятелска атмосфера между участниците, които взаимно си помагат и подкрепят.