Календар със събития Събития

Свалиха 11 номера на коли в София за три дни

Свалиха 11 номера на коли в София за три дни

Само в рамките на 3 дни в София са отнети 14 шофьорски книжки и са свалени 11 регистрационни номера, съобщава Пътна полиция-СДВР, по повод специализирана акция срещу управление на кола след употреба на алкохол и упойващи вещества. Съставени са 184 акта и 609 шиша. Проверени са над 2000 коли и 2200 души. Интересното е, че акцията е хванала само един от всички проверени с алкохол над 1,2 промила, а на още шест под тази стойност.

Един от проверените е отказал тестване, има хванат само един да управлява след употреба на упойващи вещества, а други трима са отказали да бъдат тествани.

В рамките на акцията обаче за изгорели шофьори за други нарушения, СДВР не съобщава точно какви. Според Пътна полиция фокусът е осъществяване на превантивна дейност, което звучи доста странно на фона на изцяло съсредоточаване на ведомството в превишената скорост и контрола с камери, които почти никога не са разположени на места с повишена концентрация на катастрофи.

А на места с ниска скорост, където лесно могат да бъдат хванати шофьори в голямо нарушение. В същото време дори при констатиране на участъци, в които има много катастрофи, няма предприети мерки за оправяне на инфраструктура и обезопасяване.