Календар със събития Събития

Успех за родни пилоти в източно европейския офроуд шампионат

Успех за родни пилоти в източно европейския офроуд шампионат

Екипажът Владислав Велков и Илиян Георгиев с UTV Can-Am 1000 X3 спечели източно европейския офроуд рали шампионат  за 2021 година. Вицешампиони са отново българи със същата машина – Мурат Капаноглу и Алекс Трендафилов. И двата екипажа се състезават за един от най-големите клубове в България „Мотор Спорт Самоков“.

Този уикенд в Турция завърши последния кръг и в битка с 43 екипажа от Турция, Полша, Италия, Гърция, Румъния и Израел нашите момчета завършиха на 2 място.

Това бе достатъчно след победите им в предишните кръгове в Румъния и Гърция да се окичат с шампионската титла.

Тежките трасета с дължина над 500 км около Троя поднесоха много изненади на участниците. Другите двама български участници загубиха предните си позиции след инциденти в трасето.  При автомобилите прототипи Т1 Салваторе Телиава и Александър Маслинков излетяха от пътя с техния Jeep Cherokee и загубиха лидерските си позиции до момента. Другият български екипаж с UTV Мурат Капаноглу и Александър Трендафилов от „Мотор Спорт Самоков“ до последния етап бяха в битка за подиума, но излизане от трасето им донесе загуба на време и се класираха на 5 място.

Въпреки всичко точките са им достатъчни за второто място в източно европейския шампионат. В шампионата тази година взеха участие над 80 екипажа от цяла Европа и нашите момчета успяха да се справят с тежката конкуренция на фирмени отбори и скъпи прототипи.

Следващото им участие в последния кръг на националния шампионат в Русе в края на този месец.