Календар със събития Събития

Вижте как се трошат коли в Бързи и яростни 9

Вижте как се трошат коли в Бързи и яростни 9

Отдавна поредицата Бързи и яростни успя да се измъкне от първоначалната идея и вече е криминална история, в която колите присъстват като фон. Но само какви коли… И в най-новия епизод, девети поред, отново имаме завръщане към драг рейсинга, макар и със спомени на Доминик Торето.

Този път главния злодей е неговият брат Джейкъб, който както него си пада по американските масълкари и ще го видите зад волана на Mustang. Дом естествено има Dodge Charger.

Освен трейлърите излезе и клип зад кадър с част от автомобилните сцени. И определено има много потрошен материал.

Освен американките има и култови британски модели като Jaguar XE SV Project 8, управляван от един от злодеите, който с 600 к.с. от 5,0-литров V8 не може да избяга на тежък камион. Но все пак това е филм. Автомобилът е произведен в само 300 бройки. Припомняме, че една от тях е в съседна Гърция.

Във филма участва още Noble M600, управляван от майката на братята Шоу, Honda NSX и… Pontiac Fiero, често използван за донор на реплики. Във филма обаче автомобилът има друга роля, а вече в нета се появиха илюстрации на колата с монтирани реактивни двигатели. Няма да пускаме спойлери, за да ви е интересен филма, но сцените са в стил Джеймс Бонд.

Други японки са Toyota Supra и GT86, а германците са отсрамени със стари BMW M5, които се използват от лошите. А Jeep Gladiator служи на добрите. Филмът вече е в кината, не го пропускайте.