Календар със събития Събития

Второ място за Караньотов при дебюта му в Про 1

Второ място за Караньотов при дебюта му в Про 1

Пилотът на Bri4ka Racing by Shell Ангел Караньотов стигна до подиум и второ място при дебюта си в клас Про 1 в 4-ия и финален кръг от шампионата SoDrift 2023 г. В първите три Караньотов успя да натрупа голям аванс и спечели купата в клас Про 2 един кръг предсрочно. Състезанието се проведе на паркинга на хипермаркет Метро на входа на София при променливи атмосферни условия. Тази година е дебютна за отбора Bri4ka Racing, който заедно с пилота разчита на нов автомобил, създаден благодарение на партньорството с Shell, Most Auto, маслата RYMAX и LD performance.

В състезанието в Про 1 спечели Петьо Радичев, а трети остана Кристиан Карагеоргиев. В Про 2 първи е Йордан Андреев, който освен пилот е и един от най-добрите специалисти у нас за подготовка на дрифт автомобили. Именно Андреев създаде състезателният автомобил на Ангел Караньотов. Втори остана Христо Миралаев, а трети Волен Василев.

„Щастлив съм, че имах възможността да премеря сили с най-силните в края на сезона. Това беше добра проба за това в какви води влизаме следващият сезон. Лошите метеорологични условия изравниха силите на колите и битката остана буквално в ръцете и краката на пилотите. Уважението ми към всеки един пилот е голямо и се радвам, че никой не се отказа, въпреки това. Температурите паднаха до 5 градуса, като през цялото време валеше дъжд и духаше вятър. Плановете ни за сезон 2024 са 150 к.с. повече, а това както всички се досещате, ще е трудно за постигане. Вярвам с помощта на нашите партньори, ще се справим.

Горд съм от победата на Йордан Андреев от LD Performance, който направи безгрешно каране в неделният ден и като казвам безгрешно, наистина липсваше дори една такава. Това е първа победа за него и той имаше нужда от това нещо, защото винаги късмета му изневеряваше. Другата година, Данчо ще е водещ фактор в клас Про 2”, коментира Караньотов.