Календар със събития Събития

За какво да внимаваме при покупката на камион втора употреба?

За какво да внимаваме при покупката на камион втора употреба?

От какво трябва да се пазите при покупка на камион, за какво трябва да внимавате и как могат да ви измамят? Bri4ka продължава поредицата, фокусирана върху тежкотоварните автомобили заедно с Fenix Trucks.  

„Изключително важно е коректното описание в обявата. Дали камионът има ретардер, защото някои нямат. Също така климатик. Има много обяви, на които тези неща са описани, но реално не се предлагат в камиона. И ако мине номерът. Задължително карайте камиона преди да го купите. При вас вече клиентите имат огромно доверие и има покупки, които се случват без управление на камиона“, коментира Агоп Ердеклиян от Fenix Trucks.

Както при автомобилите и при камионите се използват добавки. Случва се с тях да се прикриват проблеми в двигателя, както и в диференциала.

„Когато един камион минава TUV, той трябва да изглежда добре. В Швейцария прегледът е още по-тежък. Дори считат германците за мърлячи. При начало на ръжда е задължително елемента да бъде пребоядисан. Съвсем нормално е диференциалът на корозира. А това, което не е, е да има промени по геометрията на каросерията. Когато се избира камион се започва от мястото, за което се експлоатира и предназначението. Имахме случай на връщане на километража. От милион на 700 000 км. Отказахме да го купим и след месеци той се оказа в България с върнати 300 000 км и две години по-нов. За щастие има интернет сайтове, където може да се провери за кой пазар е произведен пазара и коя година по номера на шасито.  Манипулира се годината на регистрация.

Допустимо е 1 година разлика в регистрацията. Също така има специални софтуери, които могат са хванат връщане на километража. Можете да видите какво е изразходваното гориво през целия живот на камиона, каква е средната скорост и така да разберете как е работил“, пояснява Агоп Ердеклиян.  

Важно е също да знаете, че покупката при камионите се ръководи от евронормата и състоянието на камиона като най-важните елементи. Швейцарските камини се ремонтират с оригинални резервни части. Често при камионите няма сервизна история.