Календар със събития Събития

Зелени в Англия обвиниха Мистър Бийн за слаби продажби на електрически коли

Зелени в Англия обвиниха Мистър Бийн за слаби продажби на електрически коли

Организацията Green Alliance обвини актьора Роуън Аткинсън за забавянето на продажбите на електрически автомобили. Спорен нея Аткинсън, известен с ролята си в поредицата Мистър Бийн и Джони Инглиш, британецът съсипва репутацията на електрическите коли.

Green Alliance е благотворителен и независим мозъчен тръст, който оперира във Великобритания, а преди дни организацията е дала своето мнение за пречките, които съществуват за приемане на забраната за продажба на бензинови и дизелови коли в страната от 2035 г. Според Green Alliance „един от най-унищожителните коментари е на Роуън Аткинсън в The Guardian, който е пълен с неточни данни, но проверката на фактите няма толкова голяма аудитория като оригиналния материал“.

69-годишният актьор написа, че е обича електрическите коли, бил е сред първите, които ги използват, но се чувства излъган. Автомобилите на ток нямат душа и също така Аткинсън критикува батериите. Според него използването на колите са по-дълъг период заедно със синтетично гориво би обезсмислило наличието на електрически автомобили. „Усещам, че меденият месец на електрическите коли е към края си и това не е лошо нещо“, завършва Мистър Бийн.

Аткинсън има автомобилна коментарна колона от години в британски издания.